C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
8 jaja
5 kašika mlevenih oraha
3 kašike brašna
8 kašika šećera
1 kašika C praška za pecivo
Krema:
5 žumanaca
1 l mleka
5 kašika šećera
2 C vanilin šećera
5 kašika C čvrstina
200 g margarina
2 C šlaga za ukrašavanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Čvrstin Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Snežni kolač

Predivan lagani kolač. Kombinacija kojoj je teško odoleti. Sočan biskvit, lagana krema od vanile i šlag odozgo da celom kolaču da poseban ukus i izgled.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Biskvit:
Odvojeno umutiti belanca i postepeno dodavati šećer, kašiku po kašiku.

U sneg od belanaca dodati jaja, lagano promešati da se sjedini, pa dodati orahe, brašno i C prašak za pecivo.

Ručno mešati da se sve lepo sjedini.

Staviti da se peče u pleh koji smo obložili papirom za pečenje.

Krema:
Odvojiti od 1 l mleka, nekih 200 ml koje smo umutili sa jajima i C čvrstinom. Ostatak mleka sa šećerom staviti da se kuva.

Kada se mleko zagreje dodajemo mešavinu i kuvam kremu dok se zgusne.

Kuvanu kremu prespemo u drugu posudu i prekrijemo providno folijom,ostavimo da se prohladi.

Umutimo penasto margarin i dodajemo kašiku po kašiku fila.

Kada se krema lepo umuti I sjedini premazemo preko biskvita.

Umutimo 2 kesice C šlaga i premažemo preko fila.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Biskvit peći na 180°C nekih 20-30 min. u zavisnosti od rerne. Kolač možemo posuti mlevenim orasima, narendanom čokoladom.