C Slatka tradicija

Sastojci
300 g mlevenog keksa
100 g maslaca ili margarina
100 g čokolade za kuvanje
100 g C šećera u prahu
1 kašika vanilin ekstrata
100 ml mleka
100 g C kokosovog brašna (može i bez) ili dodati mlevene orahe, lešnike, bademe...
crveno voće po potrebi i ukusu (višnje, trešnje, maline, kupine...)

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marijana

Snežne kuglice

Harmonija ukusa u samo jednom zalogaju.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 40 kuglica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Maslac i čokoladu rastopiti, odvojeno.

Višnje (ili drugo voće) oprati i izvaditi košticu (može i zamrznuto).

Svaku višnju umočiti u čokoladu pa slagati na tacnu obloženu papirom za pečenje i staviti u zamrzivač ili frižider na nekih 15- 20 minuta da se stegne.

Keks, maslac, šećer, ekstrat, mleko i 50 g C kokosa izmešati.

Od ove mase uzimati po malo i obložiti čokoladnu trešnju, oblikovati među dlanovima da se napravi lepa kuglica i uvaljati u C kokos.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata