C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
8 kašika šećera
6 kašika mleka
4 kašike ulja
C prašak za pecivo
brašno po potrebi (do 10 kašika) da se dobije lepa homogena smesa
Fil:
slatka pavlaka (500 ml)
C vanilin šećer
mileram
voće (ananas ili kompot breskve)
C kokos

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Snežne kugle

Divna slatkoća, a zdrava poslastica i mnogo je vole mališani i zbog njih sve i pravimo.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti ovu koricu kao klasicno žuto testo, izliti i peći na 200 stepeni dok ne porumeni, izvaditi, a onda pripremiti fil.

Fil:
Umutiti slatku pavlaku, pa dodati 6 kašika milerama i sitno iseckati voće.

Kada se testo ohladilo ili ga izmrviti ili sitno sitno iseckati, dodati slatku pavlaku, voćkice, a slatku pavlaku nekad ne upotrebim svu, i sve umutiti rukom ili kašikom. i staviti u frižider na sat vremena.

Izvaditi i praviti kugle, koje su malko gnjecave dok se prave, a posle preukusne i svaku u C kokos uvaljati, ja pravim kugle veće a ne kuglice!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kome je korica suvlja može je poprskati malko voćnim sokom iz kompota, može i drugo voće, ako ovo ne volite važno je da ugodite deci.
Slatku pavlaku ja često menjam koliko dodajem, ne moramo se striktno pridržavati recepta, u tome je čar, jedino uvek koristite C kokos jer je najlepšeg ukusa.