C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (prave se dve):
2 jaja
10 kašika šećera
10 kašika ulja
10 kašika mleka
10 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
1/2 C Vanilin šećera
Fil:
300 g šećera (17 kašika)
200 ml vode (17 kašika)
3 kašike džema od šljiva
1 zaleđena pomorandža
Glazura:
200 g čokolade
4 kašike ulja
4 kašike mleka
2 kašike C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Sneškina jafa

Brz, lagan, ukusan.

Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti sve sastojke. U pleh staviti papir za pečenje, pa preliti fil za koru. Peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

Zatim umutiti još jednu koru i isto ispeći. Jednu koru ostaviti celu, a drugu izlomiti na sitne deliće.

Fil:
Staviti sve da se kuva dok ne provri. Kad provri skinuti sa ringle, pa urendati u fil zaleđenu pomorandžu i ubaciti izlomljenu koru. Sve zajedno promesati.

Na celu koru naneti ravnomerno fil. Preko fila preliti glazuru od čokolade.

Ostaviti da se ohladi pa seći na kocke po željenoj veličini.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se na koru nanese fil, sačekati da se fil ohladi pa preliti vrelom glazurom čokolade, pošto ako je i fil topao samo će upiti glazuru, a ovako će glazura ostati na površini.