C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
150 g šećera
2 l mleka
2 kašike gustina
2 kesice vanilin šećera
maline

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Šnenokle

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom umutiti belanca na pari, dok se smesa ne ujedini i malo ne ugreje. Skloniti sa vatre, zatim mutiti smesu mikserom dok se ne dobije čvrsta i sjajna masa.

U dublju šerpu staviti mleko sa vanilin šećerom i pustiti da provri. Kašikom vaditi šnenokle i spuštati u vrelo mleko. Kuvati šnenokle oko 2 minuta sa svake strane. Gotove izvaditi kašikom u odgovarajuću činiju.

Krem za šnenokle:
Mikserom umutiti 5 žumanaca sa šećerom. Dodati 2 kašike gustina i ponovo sve dobro izmešati.

Dodati 3-4 kašike već toplog mleka u kome su se kuvale snenoklice i mešati da se masa od žumanaca dobro izjednači.

Preostalo mleko u kome su se kuvale šnenokle, staviti da provri, smanjiti temperaturu, dodati smesu od žumanaca i neprestano mešajući žicom, kuvati dok se ne zgusne.

Skinuti sa ringle i premestiti u jednu činiju. Pustiti da se prohladi. Staviti snenokle u frižider.

Zatim šnenokle preliti hladnim umakom. Ostaviti u frižideru. Pre služenja šnenokle služiti malinama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Šnenokle moraju biti uvek u frižideru.