C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
6 jaja
6 kašika šećera
4 kesice C vanilin šećera
Preliv:
100 g borovnica
1 kašika šećera
50 ml vode

Naši proizvodi
Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tatjana

Šnenokle sa borovnicama

Stari tradicionalni recept u novom ruhu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Staviti mleko sa šećerom i C vanilin šećerom da provri. Za to vreme izmutiti belanca u čvrst sneg.

Kada mleko počne da vri kašikom vaditi belanca i stavljati u kipuće mleko da se kuva.

Čim ispliva šnenoklu treba okrenuti da se skuva i sa druge strane oko 2 minuta. Gotove šnenokle izvaditi i poređati u činije za serviranje.

Žumanca izmutiti i ukuvati ih u preostalo mleko. Tako vrućim filom preliti snenokle.

U šerpicu staviti oko 100 g borovnica, kašiku šećera i vodu. Kuvati na tihoj vatri oko 5 minuta samo toliko dok borovnice puste sok.

U svaku činiju sa šnenoklama raporediti po malo preliva.

Ostaviti da se ohladi prvo na sobnoj temperaturi, a onda u frižideru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata