C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 belanca
4 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
Za preliv:
50 ml mleka
1 C vanilin šećer
Za fil:
4 žumanca
1 puding od vanile C
1 2 kašike brašna
400 ml mleka
100 g šećera
125 g putera
1 C šlag
100 ml mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Šne nokle kolač

Jako ukusan kolač.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 3
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam pa dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Smesu sipati u podmazan i brašnom posut pleh i peći koru na 180 stepeni oko 15 min.

Fil:
Žumanca penasto umutiti sa šećerom, dodati C puding, brašno i malo mleka te sve sastojke sjediniti tako da nema grudvica.

Ostatak mleka staviti da provri. U njega sipati prethodno pripremljenu smesu i sve zajedno kuvati neprestano mešajući dok se fil ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.

Umutiti puter i sjediniti sa ohlađenim filom. Mlako mleko pomešati sa C vanil šećerom i preliti preko koru. Ostaviti da kora upije fil i filovati koru.

Umutiti C šlag sa hladnim mlekom i premazati preko fila.

Ohladiti kolač i seći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Po ukusu sličan je šne noklicama.