burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Šljive, orasi, keks

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

500 g srednjih kora

Za premazivanje kora:

4 jaja

1 šolja šećera - šolja je zapremine 150 ml

1 šolja jogurta - gušćeg

1 šolja C griza

1 šolja ulja

1/2 kesice C praška za pecivo

2 kesice C vanilin šećera

1 kg zrelih šljiva

za punjenje šljiva

3-4 kašike mlevenih oraha

2-3 kašike prezle (možete propržiti)

2-3 kašike meda

cimeta i ruma po ukusu i želji

mleveni keks za posipanje

Šljive, orasi, keks

Koraci pripreme

Smesa za premazivanje kora:
Umutiti čvrsto belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa onda, lagano mešajući, ostale sastojke.

Smesa za punjenje šljiva:
Izmešati med, orase, prezlu i (za mene, u ovoj kombinaciji neizostavan) cimet. Količina nije precizna, jer zavisi od veličine šljiva. Ako je napravite više-neće smetati. Stavićete je oko šljiva. Elem, iz šljiva izvaditi koštice i puniti ih smesom, koja treba da je gusta.

Umućenom smesom, obilato premazivati i ređati jednu na drugu 3 kore. Po trećoj, celom površinom posuti mlevenu plazmu. Na kraću stranu kora, 5-6 cm od donje ivice, poređati jednu do druge šljive. Kod mene ih je bilo 12 komada, gusto zbijenih od ivice do ivice.

Čvrsto urolati i prebaciti u pleh - obložen papirom za pečenje. I tako još sa tri rolne. Ostaće smese za premazivanje odozgo.

Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Posle 10 min smanjiti na 180. Opet, svako najbolje poznaje svoju rernu. Na polovini pečenja, ja preko pite prebacim papir. Što je sigurno-sigurno je i to je to.

Pečenu, dobro ohladiti, da se šljive i punjenje u njima stegne.

Isecite je, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Šljive, orasi, keks

Koraci pripreme

Smesa za premazivanje kora:
Umutiti čvrsto belanca sa šećerom, dodati žumanca, pa onda, lagano mešajući, ostale sastojke.

Smesa za punjenje šljiva:
Izmešati med, orase, prezlu i (za mene, u ovoj kombinaciji neizostavan) cimet. Količina nije precizna, jer zavisi od veličine šljiva. Ako je napravite više-neće smetati. Stavićete je oko šljiva. Elem, iz šljiva izvaditi koštice i puniti ih smesom, koja treba da je gusta.

Umućenom smesom, obilato premazivati i ređati jednu na drugu 3 kore. Po trećoj, celom površinom posuti mlevenu plazmu. Na kraću stranu kora, 5-6 cm od donje ivice, poređati jednu do druge šljive. Kod mene ih je bilo 12 komada, gusto zbijenih od ivice do ivice.

Čvrsto urolati i prebaciti u pleh - obložen papirom za pečenje. I tako još sa tri rolne. Ostaće smese za premazivanje odozgo.

Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni. Posle 10 min smanjiti na 180. Opet, svako najbolje poznaje svoju rernu. Na polovini pečenja, ja preko pite prebacim papir. Što je sigurno-sigurno je i to je to.

Pečenu, dobro ohladiti, da se šljive i punjenje u njima stegne.

Isecite je, pospite C šećerom u prahu i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept