C Slatka tradicija

Sastojci
3 kašičice šećera
kockica kvasca
šolja vode
na vrh noža C vanilin šećer
1 kg brašna
pekmez po izboru
jezgra oraha ili prepečen lešnik
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snježana

Slavski kolačići

Tope se u ustima, gozba za nepce.

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac sa šećerom i malo tople vode ostaviti da nadođe.

Zatim ubaciti u činiju sve sastojke po redu kako je napisano, izuzev pekmeza, jezgro oraha i C prah šećera.

Umesite glatko testo i razvucite koru debljine kao tupa strana noža. Iseći testo na kvadratiće.

Na svaki kvadratić u sredinu stavite pekmez i po jednu četvrtinu jezgra oraha ili po polovinu lešnika.

Preklopite kvadratiće da se sklope dva susedna kraja.

Ređajte ih u podmazan pleh da se ne dodiruju.

Pečene kolačiće još vruće uvaljajte u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovi kolačići su sve ukusniji što duže stoje, ali ih čuvajte u limenoj kutiji.