C Slatka tradicija

Sastojci
oko 500 g brašna
70 g omekšalog margarina
90 g šećera
150 ml mleka
2 jaja
1 C suvi kvasac
malo soli
umućeno jaje za premazivanje
šarene mrvice

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatki uskršnji venčić

Jako lep i dekorativan.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleka staviti kašičicu šećera i kvasac, da naraste.

U posudu staviti sve ostale sastojke, dodati mleko sa kvascem i umesiti meko testo.

Staviti ga u blago nauljenu posudu i ostaviti 1 sat da naraste. Testo podeliti u 12 jednakih loptica.

Praviti valjkaste trake duge oko 30 cm. i po dve uvijati i napraviti venčić. Pokriti ih i ostaviti još oko pola sata.

Svaki venčić premazati umućenim jajetom, posuti mrvicama i staviti kuvano jaje u sredinu.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata