C Slatka tradicija

Sastojci
900 g brašna
20 g svešeg kvasca ili 1 kesica C suvog kvasca
120 ml mlakog mleka
2 jajeta + 1 žumance
125 g putera
100 g suvog grožđa
1 kašika kurkume
50 g brusnica
5 kašika meda
100 g šećera
2 kašike ulja

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Slatki hleb

Hleb, pa slatki, izvrstan je...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 7
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kvasac rastopiti u mleku, dodajte kašičicu brašna malo šećera i ostavite da nadođe.

U činiji izmešajte jaja, žumance, šećer, med, puter, kurkumu, suvo grožđe, brusnice, ulje i ekstrat vanile, dodajte nadošli kvasac, ostatak brašna, zamesite glatko testo i ostavite na toplom mestu da naraste.

Posle pola sata testo premesite, stavite u dublju šerpu, podmažite i pospite brašnom ili šerpu obložite papirom za pečenje.

Što kolač više ode u visinu to je lepši.

Pecite na 180 stepeni oko 1 sat. Odnosno dok lepo ne porumeni.

Kolač ohladite i pospite C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata