C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
pola kesice C praška za pecivo
3 kašike ulja
2 kašike C slatkog kakaoa
1 C Vanilin šećer
Za fil:
3 dl mleka
1 kesica C pudinga sa ukusom slatke pavlake
5 kašika šećera
100 g maslaca
6 krem bananica

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Slatki kakao Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Bojana

Slatki bananica rolat

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutiti jaja i šećer, te postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i ulje.

Malo smese sipati u špric za tortu i išarati dno podmazanog ple­­ha, da se dobije kao veća mrežica.

Potom u ostatak svetle smese umešati kakao i sipati preko šara. Ispeći koru u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pečenu koru staviti na mokru krpu i urolati.

Kada je kora ohlađena skloniti krpu i opet urolati. Odvojiti malo mleka i u njemu rastopiti puding, a u ostatak staviti šećer i kuvati.

Kada počne da ključa umešati puding i skuvati fil. Skloniti sa šporeta, ohladiti i sjediniti sa umućenim maslacem.

Koru namazati filom, pa preko poređati seckane bananice i urolati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolji način da pečete rolat, a da se ne zalepi za dno tepsije je da koristite pek-papir.Kad dno tepsije prekrijete ovim papirom nema bojazni da će vam se testo zalepiti za dno i sa lakoćom ga vadite napolje. Ukoliko nemate pek-papir, onda se preporučuje da dno tepsije nauljite i da ga poprašite brašnom.