Početna > Recepti > Recepti za kolače > Slatke kiflice sa ratlukom
Sastojci
1/4 l mleka
šećer
2 čaše jogurtske + 2 kašike - 4 kašike brašna + 600 g
kvasac
3 jaja
250 g ulja
C prašak za pecivo
4 kašike C kakaoa
100 g C kokosovog brašna
1/2 limuna
malo mlevenih oraha za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava
Vreme pripreme: oko 90 minuta.
Broj porcija: 12 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.
Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.
U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.
Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.
Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.
Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.
Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.
Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.
Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Kada se filuju kiflice mogu da se okrenu pola da gornja strana bude braon, a druga polovina bela, tako izgleda kao da su dve vrste kolača.