C Slatka tradicija

Sastojci
1/4 l mleka
šećer
2 čaše jogurtske + 2 kašike - 4 kašike brašna + 600 g
kvasac
3 jaja
250 g ulja
C prašak za pecivo
4 kašike C kakaoa
100 g C kokosovog brašna
1/2 limuna
malo mlevenih oraha za posipanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava

Slatke kiflice sa ratlukom

Ovaj recept je malo stariji, koristim ga duži niz godina, ali se lako pravi i veoma je ukusan.

Vreme pripreme: oko 90 minuta. Broj porcija: 12 kiflica
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Mleko, 2 kašike šećera, 4 kašike brašna, kvasac navedenu količinu, lagano sastojke sjediniti i ostaviti da naraste.

Kada naraste dodati 3 jaja, 250 g zejtina, C prašak za pecivo, 600 g brašna.

Zamesiti testo od navedenih sastojaka, zatim ga podeliti na dva dela.

U jedan deo ubaciti C kakao, a u drugi C kokosovo brašno.

Malo ih izmesiti da upiju /svaki deo posebno/ kakao i kokosovo brašno, a zatim rastanjiti oklagijom prvo jedan, a zatim i drugi, pa ih sastaviti i još malo razvući zajedno.

Dobijeni krug iseći na pola uspravno, a zatim vodoravno, a zatim svaki deo iseći na 3 dela i od njih pravite po tri trougla.

Na svaki trougao stavljate na širi deo na početku po malo ratluka, pa ga zamotati u obliku kifle.

Poređati ih u tepsiju i peći na 200 C oko pola sata.

Za to vreme skuvati sirup od šećera i vode i sokom od pola limuna.

Svaku kiflicu umočiti u sirup, a zatim uvaljati u C kokosovo brašno ili mlevene orahe.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se filuju kiflice mogu da se okrenu pola da gornja strana bude braon, a druga polovina bela, tako izgleda kao da su dve vrste kolača.