burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija

Slatke kiflice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

2 jaja

2 kašike masti

3 kašike šećera

4 dl mleka

10 g kvasca

900 g brašna

Dodatno:

C šećer u prahu

džem

Slatke kiflice

Koraci pripreme

Kvasac staviti u malo mlakog mleka da zapeni.

Umutiti mast i šećer, i dodati dva viljuškom umućena jaja i preostalo mleko.

U brašno isipati kvasac i sve ostalo i dobro zamesiti testo. Ne stavljati svo brasno, jer to zavisi od veličine jaja i količine zahvaćene masti.

Početi sa 800 g pa dodati ako treba još. Ostaviti na toplom da se diže.

E, sad ... da li ovde počinje tajna njihove mekoće, ne znam, ali ću sigurno opet ovako da uradim ... iskrslo mi je nešto i morala sam da izađem, testo se, čak nad činijom sa vrelom vodom, dizalo 3 sata.

Podignem krpu - ono ispunilo vanglu, počnem da radim i oduševim se kako je podatno bilo ... pošto ja inače radim sa mnogo malo kvasca, ovde je bilo malo više od 5 g svežeg, ali vreme je odradilo svoje, tako da vi, ili povećajte količinu kvasca ili mu dajte vremena da bi kiflice bile zadivljujuće mekane.

Testo istresti na radnu površinu, podeliti na dva dela i bez premesivanja od svakog razviti okruglu koru i izdeliti na trouglove koji treba da su uži, da bi kiflice bile male.

Ja sam dobila 2 x 24 kiflice. Stavljati na svako parče dzem i motati pa ređati u pleh.

Kad ih motate, to radite sasvim nežno, sa dva kažiprsta, ne sabijajte ih da mogu da dišu prilikom pečenja. Peći na 190 stepeni (ventilator) 20 minuta.

Dok se peče prva tura, vi radite drugu, posle samo nežno prenesite kiflice na pleh, ako imate dva ista pleha još bolje, i dok se peče druga tura valjajte ove prve u C prah šećer.

Nikad ne čekajte da se kiflice ohlade jer se neće zalepiti prah šećer.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Slatke kiflice

Koraci pripreme

Kvasac staviti u malo mlakog mleka da zapeni.

Umutiti mast i šećer, i dodati dva viljuškom umućena jaja i preostalo mleko.

U brašno isipati kvasac i sve ostalo i dobro zamesiti testo. Ne stavljati svo brasno, jer to zavisi od veličine jaja i količine zahvaćene masti.

Početi sa 800 g pa dodati ako treba još. Ostaviti na toplom da se diže.

E, sad ... da li ovde počinje tajna njihove mekoće, ne znam, ali ću sigurno opet ovako da uradim ... iskrslo mi je nešto i morala sam da izađem, testo se, čak nad činijom sa vrelom vodom, dizalo 3 sata.

Podignem krpu - ono ispunilo vanglu, počnem da radim i oduševim se kako je podatno bilo ... pošto ja inače radim sa mnogo malo kvasca, ovde je bilo malo više od 5 g svežeg, ali vreme je odradilo svoje, tako da vi, ili povećajte količinu kvasca ili mu dajte vremena da bi kiflice bile zadivljujuće mekane.

Testo istresti na radnu površinu, podeliti na dva dela i bez premesivanja od svakog razviti okruglu koru i izdeliti na trouglove koji treba da su uži, da bi kiflice bile male.

Ja sam dobila 2 x 24 kiflice. Stavljati na svako parče dzem i motati pa ređati u pleh.

Kad ih motate, to radite sasvim nežno, sa dva kažiprsta, ne sabijajte ih da mogu da dišu prilikom pečenja. Peći na 190 stepeni (ventilator) 20 minuta.

Dok se peče prva tura, vi radite drugu, posle samo nežno prenesite kiflice na pleh, ako imate dva ista pleha još bolje, i dok se peče druga tura valjajte ove prve u C prah šećer.

Nikad ne čekajte da se kiflice ohlade jer se neće zalepiti prah šećer.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept