C Slatka tradicija

Sastojci
200 ml mleka
30 g C šećera u prahu
1 kesica C suvog kvasca
1 jaje
1 C vanilin šećer
70 ml kondenzovanog mleka
1/2 kašičice soli
500 g brašna
50 g margarina
1 žumance

Naši proizvodi
Šećer u prahu Suvi kvasac Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Slatka vekna

Preukusna poslastica, mekano kao pamuk i topi se u ustima!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 200 ml mlakog mleka staviti 30 g C šećera u prahu i 1 kesicu C pekarskog kvasca.

Kada kvasac nadođe dodati 1 jaje, 70 ml kondenzovanog mleka, 1/2 kašičice soli, 1 kesicu C vanilin šećera i 500 g brašna.

Sve to mutiti mikserom sa dodatkom za testo. Pri kraju dodati 50 g otopljenog, na sobnoj temperaturi, margarina i izmiksati još malo.

Testo ostaviti da nadođe 30 minuta pa ga prebaciti na nauljenu radnu površinu. Testo premesiti i oblikovati vekniicu.

Staviti je u uži kalup i premazati žumancetom. Malo zarezati nožem i staviti da se peče na 180°C 20 minuta.

Kada je izvadite iz rerne premazati sa malo otopljenog margarina i kondenzovanom mlekom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje je servirati uz kafu, po želji možete dodati i malo C šećera u prahu preko kolača.