C Slatka tradicija

Sastojci
750 g šećera
200 ml vode
600 g brašna
50 g C kakao
180 ml ulja
200 g mlevenih oraha
Za čokoladnu glazuru:
200 g crne čokolade
50 ml ulja

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Slatka proja

Toliko je sladak da mu ne možete odoleti. Mami vas na uzastopne zalogaje!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sjediniti šećer i vodu i pustiti da vri ne duže od 5 minuta.

Pomesati brašno, C kakao i orahe, skloniti blago ušpinovani šećer sa vatre pa dodati smesu sa brašnom i ulje.

Sve brzo promešati i razliti u podmazanom kalupu.

Nakon ravnomerno raspoređene smese preliti čokoladnu glazuru koju pripremamo tako što u zagrejanom ulju rastopimo čokoladu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada u špinovani šećer dodajemo ostale sastojke moramo vrlo brzo sjediniti ostale sastojke varjačom i brzo razliti u kalup, jer se veoma brzo stegne taman koliko treba.