C Slatka tradicija

Sastojci
1 pakovanje tanjih kora
2 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša kiselog mleka
1 čaša ulja
1 C prašak za pecivo
1 čaša C griza
500 g očišćenih višanja
Preliv:
3 čaše šećera
21/2 čaše vode
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Pšenični griz Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica

Slatka pita od višanja

Na principu baklave, ali ja se uvek opredelim za dodatak višanja jer razbije tužni i jaki ukus agde.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za jednu rolnu je potrebno 4 kore, na svaku staviti fil, razmazati ga po celoj kori, na svaku drugu rasporediti višnje.

Tako sve dok se ne potroše kore.

Peći dok pita lepo ne porumeni.

Dok se pita peče skuvati preliv. Od prvog ključa pustiti da vri tačno 5 min.

Po vrućoj piti preliti vrući preliv. Ubaciti nekoliko kolutova limuna.

Ostaviti da se ohladi pre služenja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata