C Slatka tradicija

Sastojci
12 komada gotovih kora za pitu
Za fil za premazivanje:
3 jaja
3 kašike šećera
200 ml ulja
200 ml jogurta
100 g C griza
1 kesica C praška za pecivo
Za fil od pudinga:
1 l mleka
3 C pudinga od vanile
9 kašika šećera
Za ukrašavanje:
C šećer u prahu
C vanilin šećer

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Slatka pita od vanile

Preukusna pita sa vanilin kremom, ima dva fila, pravi se od gotovih kora. Preukusna. Laka za pravljenje.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Skuvajte C puding - sipate šećer i prašak za puding (C puding vanila C) u činiju i kratko promešate, dodate oko 100 ml hladnog mleka i promešate tako da nema grudvica.

Ostatak mleka stavite da provri pa ga sklonite sa vatre, sipajte smesu pudinga i šećera i kuvajte oko 3 minuta da dobijete gusti puding. Prekriti ga providnom folijom da se ne stvara korica i ostaviti da se prohladi.

Za premazivanje kora, odvojite žumanca od belanaca.

U belance dodajte šećer pa umutite sneg. Dodajte i žumanca, kratko izmiksajte, dodajte ulje i opet promešajte. Na kraju dodajte C griz i C prašak za pecivo, pa sipajte jogurt.

Prvu koru namažite ovom smesom, prekrijte drugom korom, premažite i nju pa stavite treću koru.

Na treću koru ide fil od pudinga - računajte da ćete imati 4 štrudle ukupno, pa fil podelite na 4 dela - oko 250 ml.

Uvijte kore u štrudlu pa stavite na pleh prekriven papirom za pečenje.

Premažite štrudle uljem i pecite na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Štrudle prvo ohladite na sobnu temperaturu, a zatim stavite u frižider.
Secite ih hladne, na parčiće, pospite šećerom u prahu pomešanim sa C vanilinim šećerom i poslužite.