C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
150 g C šećera u prahu
100 g C čvrstina
70 g brašna
30 g C kakaoa
50 g čokolade za kuvanje
50 g margarina
2 kesice C krem šlaga belog (po želji može i čokoladni)
200 g C kokosa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Čvrstin Kakao prah Kokosovo brašno Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Slatka čokoladna sarma

Fantastično brza čokoladna poslastica.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Pleh od rerne (za električni šporet) posuti C kokosom.

U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke koje ste prethodno odmerili (C kakao, brašno, C čvrstin i C šećer u prahu) i razmuti ih sa 300 ml mleka (koje odmerite od onih litar) da razmućena smesa nema grudvica.

Ostatak od 700 ml mleka staviti da provri i kada provri u to dodati prethodno izmućenu smesu i kuvati dok se ne zgusne.

Fil nije potrebno dugo kuvati jer se brzo zgusne.

U vruće odmah dodati margarin i čokoladu pa sve izmešati da se sjedini i odmah tako vruće izliti u pleh prethodno posut C kokosom (od rerne najbolje da bi bilo tanko).

Dok se ova podloga hladi, umutiti C šlag krem prema uputstvu sa kesice i na ohlađenu podlogu premazati.

Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi.

Seći po širini pleha na šnite debljine 7-8 cm.

Svaku šnitu urolati da vam tamna podloga posuta kokosom dođe sa spoljne strane.

Ako su šnite duge možete ih prepoloviti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata