C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
Preliv za koru:
300 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
Fil:
500 ml mleka
200 g C šećera u prahu
1 C puding od vanile
6 žumanaca
250 g margarina
2 kesice C šlag krema od vanile

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom vanile

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vanja

Sladoled kolač

Za sladokusce.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Umutiti belanca u šam, postepeno dodavati šećer, varjačom lagano dodati prosejano brašno sa C praškom za pecivo.

Peći u predhodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 10-15 min.

Kada se ohladi preliti sa toplim prelivom od mleka, šećera i C vanilin šećera.

Fil:
Mleko 300 ml staviti da provri u ostatak umešati pudig, žumanca, spojiti sve i zakuvati.

U ohlađeno dodati margarin ulupan sa C prah šećerom.

Naneti ohlađeni fil na prelivenu koru, preko fila naneti C šlag pripremljen po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ohladiti dobro i uživati.