C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
500 g brašna
120 g maslaca
4 supene kašike meda
200 g C šećera u prahu
2 jaja
1 kafena kašičica cimeta
1/2 kafene kašičice C sode bikarbone
1/2 kafene kašičice začina za medenjake
Rojal masa:
1 belance
200 g C šećera u prahu
2-3 kapi limuna
boja po želji

Naši proizvodi
Šećer u prahu Soda bikarbona

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Slađini medenjaci

Napravite domaće medenjake, kojima će se najviše obradovati vaši mališani.

Vreme pripreme: 30 - 60 minuta. Broj porcija: 50 medenjaka
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Sastaviti brašno, C prah šečer, C sodu bikarbonu, cimet i začin za medenjake.

A u drugoj posudi izmešati jaja (ne mutiti), med i istopljen (na sobnoj temperaturi) maslac. Sastaviti sa brašnom i dodacima.

Zamesiti testo, pa ga u foliji ostaviti 30 min u frižider. Razviti koru i vaditi kalupima željene oblike. Peći na 180 C oko 10 min.

Rojal masa:
Belanca samo malo umutiti viljuškom, pa dodati C prah šećer i limun.

Masa mora da bude toliko čvrsta da nit istisnuta na najlon bude čvrsta, da se ne razliva.

Mutiti još malo i podeliti masu u nekoliko činijica i obojiti po želji.

Ako je masa gusta dodati nekoliko kapi vode.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata