C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 šoljice (od 100 ml) šećera
3 šoljice ulja
9 šoljica brašna
1 C prašak za pecivo
malo limunove kore
pekmez za spajanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nada

Školjke

Može se reći da je ovo jedan od bakinih kolača koji su pogodni za sve prilike. Savršenog su ukusa, tope se u ustima i sve generacije ih obožavaju!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 60 kolačića
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Penasto umutiti 4 belanca, pa kada je sneg čvrst dodati 4 šoljice šećera i dobro izmutiti. Zatim dodati žumanca jedno po jedno i nastaviti mućenje.

Dodati 3 šoljice ulja i 9 šoljica brašna u koje ste umešali C prašak za pecivo. Na kraju dodati izrendanu koru jednog limuna.

Na papiru za pečenje stavljati po pola male kašičice smese na rastojanju od po 5-6 cm. Ne treba da budu blizu jer dosta narastu.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 8 minuta.

Školjkice trebaju ostati bele, vruće se skidaju sa papira, spajaju se po dve pekmezom (ja volim da pekmez bude od kajsija) i uvaljati ih u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Što duže stoji ovaj kolačić je sve mekaniji.
Šoljica je zapremine od 100 ml i sa njom meriti ulje, brašno i šećer.