C Slatka tradicija

Sastojci
250 g masti
500 g brašna
1 kesica C suvog kvasca
2 C vanilin šećera
200 ml mleka
1 kašika šećera
C šećer u prahu
pekmez po vašem izboru

Naši proizvodi
Suvi kvasac Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Školjke

Kad zamirišev jorgovan i miris tek pečenog testa, posutog C šećerom u prahu, ima li šta lepše.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Sve sastojke sjediniti, u mlako mleko dodajte C kvasac, šećer, mast, C vanilin šećer, brašno i umesiti glatko testo.

Testo ostaviti malo da odstoji i praviti loptice srednje veličine.

Svaku lopticu rastanjiti oklagijom, ja sam do pola rastanjeno testo isekla sekačem, a na drugu polovinu stavila kašičicu pekmeza i preklopila.

Peći na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, paziti da školjke ostanu bele, da se ne prepeku.

Posuti tople C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata