C Slatka tradicija

Sastojci
300 ml ulja
150 ml tople vode
1 C prašak za pecivo
oko 500 g brašna
džem za filovanje
Za valjanje:
oko 200 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Siromaškice

Jedan od boljih posnih kolača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 48
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umesiti testo od navedenih sastojaka, podeliti na 3 jufke, svaku razvući u koricu, seći manje trouglove.

Filovati džemom po želji, formirati kiflice, ređati na pleh i peći u prethodno zagrejanoj rerni.

Uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa C vanilinim šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje su sutradan.