C Slatka tradicija

Sastojci
1 čaša mlevenih oraha
1,5 čaša šećera
2 čaše brašna
2 čaše C griza
2 kesice C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
700 g višanja
1-1,5 čaše soka od višanja ili vode
150 g nargarina

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Sipana pita sa višnjama

Pita koja će vas svojim predivnim mirisom i slatko kiselkastim ukusom očarati na prvi zalogaj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U jednu posudu pomešaj sve suve sastojke. Višnje očistite od koštica.

Pleh srednje veličine podmažite margarinom, pa sipajte po dnu jednu trećinu suve mešavine.

Preko rasporedite polovinu višanja. Poprskajte sa malo soka od višanja, pa preko rasporedite drugu trećinu suve mešavine, pa ostatak višanja.

Ponovo poprskajte sokom pa preko rasporedite i ostatak suve mešavine.

Sve prelijte ostatkom soka i otopljenim margarinom pa pecite u rerni na 180-200 stepeni oko 50 minuta.

Pečenu pitu, ohladite, pospite prah šećerom, secite na željene kocke i poslužite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata