C Slatka tradicija

Sastojci
Tortice:
100 g brašna
40 g C kakaoa
1/2 kašičice C sode bikarbone
1/2 kašičice C praška za pecivo
150 g šećera
1 C vanilin šećer
120 g maslaca
2 jaja
1 kašičica ekstrata vanile
120 ml jogurta
Šaum:
4 belanceta
300-350 g šećera
1 prstohvat soli
1 kašičica ekstrata vanile
1 kašičica limunovog soka
Glazura:
200 g tamne čokolade
5 kašika ulja

Naši proizvodi
Kakao prah Soda bikarbona Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Šaum tortice

Uživanje u pravljenju tortica, ali bogami i u degustiranju!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 kapkejka
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U jednu posudu sipati brašno, kakao, šećer, C vanilin šećer, C sodu bikarbonu i C prašak za pecivo. Promešati.

U drugu posudu pomešati jaja sa istopljenim maslacom, aromom vanile i jogurtom. Mokre sastojke dodati suvim i sve izmešati žicom za mućenje.

Rernu zagrejati na 180C, puniti korpice 2/3 i peći 15 do 20minuta.

Za šaum nam treba kuvanje na pari. Odmeren šećer dodati belancima, staviti na paru i mešati neprestano 5 do 10minuta, dok se šećer ne rastopi.

Zatom skloniti sa pare i mikserom mutiti 10-15minuta, na početku miksanja dodati prstohvat soli, kašičicu limunovog soka, kašičicu arome vanile i miksati dok masa ne postane čvrsta.

Šaum pomoću šprica nanositi na ohladjene tortice u obliku kula.

Za glazuru na pari istopiti čokoladu sa 5 kašika ulja.

Tortice mogu da se umaču u čokoldu ili ih kašikom prelivati čokoladom.

Ovo je smesa potrebna za 12 kapkejka!

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata