C Slatka tradicija

Sastojci
Za braon sloj:
150 g mlevenog posnog keksa
100 g C šećera u prahu
50 g margarina
2 štangle posne čokolade za kuvanje
3 kašike C kakao praha
malo soka po izboru
Za crveni i zeleni sloj:
isto kao i za braon koru samo umesto čokolade i kakaoa, po malo crvene i zelene jestive boje.
Za beli sloj:
100 g C kokosa
80 g C šećera u prahu
50 g margarina
malo soka od limuna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Šareni posni rolat

Veoma dekorativan i ukusan kolač za slavsku trpezu.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks, otopljenu čokoladu sa kakaom na pari i soka, onoliko koliko da se umesi kompaktna masa.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte keks i sok pa umesite masu. Podelite je na dva dela pa u jedan deo dodajte crvenu, a u drugi zelenu boju.

Umutite margarin sa C šećerom u prahu, dodajte C kokosovo brašno i sok od limuna i umesite kompaktnu masu.

Pomoću oklagije razvucite crveni deo u četvrtastu koru. Od belog dela napravite valjak dužine razvučene kore pa ga stavite na nju. Urolajte je.

Sada razvucite zeleni deo u četvrtastu koru iste dužine, na nju stavite urolani crveni deo. Ponovo urolajte.

Razvucite i braon deo u četvrtastu koru iste dužine, i na nju stavite urolani zeleni deo. Ponovo urolajte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Sve ovo radite preko tanke najlon folije, kako biste lakše pravili rolate.
Ostavite rolat da se stegne, pa ga secite na kolutove.