C Slatka tradicija

Sastojci
160 g C šećera u prahu
3 kašike meda
150 g margarina
1 jaje
1 C prašak za pecivo
350 g brašna
začin za medenjake ili 1 kašičica cimeta
1 kašičica mlevenog đumbira
1 kašičica mlevenog karanfilića
Za šaranje:
200 g C šećera u prahu
1 belance
boje za kolače po želji
modlice za medenjake

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Šareni medenjaci

Recept za medenjake je jednostavan i može ga svako napraviti.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti C šećer u prahu margarin, med, jaje i dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i začinom za medenjake.

Zamesiti testo i ostaviti ga da odstoji 1 sat u frižideru. Izvaditi testo iz frižidera i rastanjiti ga oklagijom.

Uzeti razne modlice i vaditi medenjake koje slažete u tepsiju na pek papir.

Medenjake peći na 200 stepeni da porumene otprilike 15 minuta, a kad se rerna zagreje i manje. Proveravati da ne bi izgoreli.

Kada se ohade šaraju se tako što se dobro ulupa rukom belance i potom se postepeno dodaje C šećer u prahu i umeša da se zgusne.

U masu podeliti na onoliko delova koliko boja želite da imate i u njih dodati boje za kolače i izmešati.

Masu za šaranje staviti u kesicu u ćošak pa malo odseći vrh i šarati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čim se ohlade, medenjaci mogu da se jedu.