C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
3 jaja
1 čaša (2dl) ulja
1 čaša (2dl) mleka
1 čaša (2dl) mleka
1 čaša (2dl) brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike kakaoa
Fil:
600 ml mleka
10 kašika šećera
8 kašika C griza
100 g kokosovog brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Pšenični griz Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Šareni kolač

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Fil:
Staviti mleko da proključa sa šećerom. Zatim dodati griz i kuvati da se dobije gušći fil.

Skloniti sa šporeta i dodati kokosovo brašno.

Kora:
Umutiti mikserom jaja sa šećerom. Onda dodati ulje, mleko, brašno, prašak za pecivo i kakao.

Dobijenu smesu podeliti na dva dela. Jedan deo sipati u nauljanom plehu i peći 5 minuta na 180 stepeni.

Zatim izvaditi pleh iz rerne i sipati sav fil od kokosa, pa vratiti u rernu i peći još 5 minuta na 180 stepeni.

Onda ponovo izvaditi pleh i sipati drugu polovinu smese za kore.

Vratiti u rernu i peći 40 minuta na 180 stepeni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Gotov kolač možete posuti po želji C šećerom u prahu.