C Slatka tradicija

Sastojci
800 g brašna
400 ml mleka
40 g C suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
2 jaja
1 limun
glazura po želji

Naši proizvodi
Suvi kvasac

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana

Šarene krofnice

Slatkiš za stare i mlade, ukusni zalogaji koji greju srce.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U 400 ml mlakog mleka dodati 40 g C suvog kvasca i jednu kašiku šećera, sačekati da kvasac nadođe.

U posebnoj činiji umutiti 50 ml ulja, 2 jaja i koru jednog limuna, pa dodati nadošao kvasac i mleko i dodatno sjediniti.

Lagano dosipati brašno i umesiti meko testo. Testo ostaviti da raste pola sata, pa još jednom premesiti i sačekati da opet naraste.

Izvaljati testo oklagijom na debljinu od 1 cm, zatim vaditi krofne okruglim kalupom ili šoljom.

Pržiti u toplom ulju.

Ukrastite vaše krofne slatkim glazurama, džemom ili C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Pre prženja krofni proveriti toplinu ulja ,tako što ćete ubaciti komadić testa u njega. Ako se oko testa stvaraju mehurići, spremni ste za rad.