Početna > Recepti > Recepti za kolače > Šarene krofnice
Sastojci
800 g brašna
400 ml mleka
40 g C suvog kvasca
1 kašika šećera
1 kašičica soli
50 ml ulja
2 jaja
1 limun
glazura po želji
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Biljana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 30 krofni
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
U 400 ml mlakog mleka dodati 40 g C suvog kvasca i jednu kašiku šećera, sačekati da kvasac nadođe.
U posebnoj činiji umutiti 50 ml ulja, 2 jaja i koru jednog limuna, pa dodati nadošao kvasac i mleko i dodatno sjediniti.
Lagano dosipati brašno i umesiti meko testo. Testo ostaviti da raste pola sata, pa još jednom premesiti i sačekati da opet naraste.
Izvaljati testo oklagijom na debljinu od 1 cm, zatim vaditi krofne okruglim kalupom ili šoljom.
Pržiti u toplom ulju.
Ukrastite vaše krofne slatkim glazurama, džemom ili C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Pre prženja krofni proveriti toplinu ulja ,tako što ćete ubaciti komadić testa u njega. Ako se oko testa stvaraju mehurići, spremni ste za rad.