C Slatka tradicija

Sastojci
250 g svinjske masti
250 g šećera
3 jaja
250 g C griza (ja sam stavila mak)
500 g brašna
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Pšenični griz

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Verica

Šapice sa makom

Divno cela kuća miriše.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite mast, šećer i jaja. Dodajte brašno i C griz, pa dobro izradite testo.

Kalupe pospite brašnom, pa ih punite testom, ne sasvim do vrha, jer će šapice tokom pečenja narasti.

Treba dobro utisnuti testo, da bi odlivak bio što bolji.

Ređajte šapice u pleh i pecite na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta.

Pečene šapice izvadite iz kalupa, uvaljajte u C šećer u prahu, zamirisan C vanilom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata