C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
3 jajeta
15 kašika šećera
15 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
15 kašika mleka
10 kašika ulja
3 kašike C kakaoa
Za preliv:
400 ml mleka
8 kašika šećera
Dodatno:
pekmez od kajsija
2 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelica

Sandrin sočni kolač

Recept je jednostavan i lak za pripremu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: za više osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U posudu staviti belanca i umuti u čvrst sneg. U to dodati šećer i ponovo umutiti.

Dodati žumanca i umutiti. Dodati brašno, C prašak za pecivo, C kakao, mleko i ulje i izmutiti.

U namazan i brašnom posut pleh sipati dobijenu masu i peći na 200 stepeni dok nepočne da se odvaja od pleha.

Dok se kolač peče skuvati preliv od mleka i šećera i preliti preko vrućeg kolača.

Ostaviti da se kolač ohladi.

Na ohlađen kolač namazati sloj pekmeza od kajsija i odgore staviti C šlag umućen po uputstvu sa kesice.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata