C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
2 šake šećera
250 ml mleka
1 kašičica šećera
1/2 kašičice soli
kvasac (može kesica suvog ili kockica svežeg)
250 ml belog vina
oko 1 kg brašna
400-500 g sala
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Salčići

Recept koja je moja mama dobila od baka Mire i koji se prenosi sa kolena na koleno. Podsećaju na zimu, dom, detinjstvo kada cela kuća zamiriše na testo od belog vina...

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Salo očistiti od žilica, samleti na mašini za meso, podeliti na 4 dela i ostaviti u frižider minimum 3 sata.

U toplo mleko dodati kvasac, kasičicu sečera, pola kašičice soli i malo brašna i ostaviti 15stak minuta da nadođe.

U posudu za mešenje umutiti jaja sa šećerom pa dodati belo vino i mleko sa nadošlim kvascem.

Prosejati brašno pa zamesiti testo. Mesiti oko 10 min.

Testo onda razvući u koru debljine oko 1 cm, premazati 1/4 sala pa iseći na trake i presaviti ka unutra da se dobije kompaktna celina. Ostaviti da odstoji 5 min. pa opet razvući koru, pa još 3 puta ponoviti proces.

Na kraju koru iseći na kockice, filovati ih džemom od šljiva (ja ubacim i orahe krupno naseckane) i preklopiti na pola da se dobiju trouglići.

Pripremljene salčiće peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene. Ohladiti i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata