C Slatka tradicija

Sastojci
200 g svinjskog sala
500 g mekog belog brašna
1 prstohvat soli
1 jaje
oko 200 ml belog vina
1 čašica šljivovice
C šećer u prahu za posipanje
C vanilin šećer
džem od šljiva

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica

Salčići

Traditionalni starinski recept, pravi se uglavnom u toku zime. Za ovu poslasticu koristi se svinjsko salo. Ukus koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Salo samleti u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu, bitno da je usitnjeno i lako za premazivanje.

Brašno zamesiti sa jajetom, soli, vinom, rakijom i jednom kašikom sala.

Razvaljati ga u online kvadrata, premazati 1/3 sala i sklopiti u pismo, ostaviti da miruje 30 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta.

Onda razvaljati testo debljine 1cm, iseći na kvadratiće i staviti po kašičicu džema od šljiva. Blago preklopiti i poređati u tepsiju pokrivenu pek papirom.

Peći 20-tak minuta dok se ne razlistaju i ne dobiju blago rumenu boju.

Vruće salčiće obilno uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa usitnjenim C vanilin šećerom.

Služiti kada budu potpuno hladni.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete koristiti i druge džemove, ali od šljiva je kiselkastog ukusa te razbije slatkoću i otužnost salčića.