Početna > Recepti > Recepti za kolače > Salčići
Sastojci
200 g svinjskog sala
500 g mekog belog brašna
1 prstohvat soli
1 jaje
oko 200 ml belog vina
1 čašica šljivovice
C šećer u prahu za posipanje
C vanilin šećer
džem od šljiva
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anica
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Salo samleti u mašini za mlevenje mesa ili u blenderu, bitno da je usitnjeno i lako za premazivanje.
Brašno zamesiti sa jajetom, soli, vinom, rakijom i jednom kašikom sala.
Razvaljati ga u online kvadrata, premazati 1/3 sala i sklopiti u pismo, ostaviti da miruje 30 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta.
Onda razvaljati testo debljine 1cm, iseći na kvadratiće i staviti po kašičicu džema od šljiva. Blago preklopiti i poređati u tepsiju pokrivenu pek papirom.
Peći 20-tak minuta dok se ne razlistaju i ne dobiju blago rumenu boju.
Vruće salčiće obilno uvaljati u C šećer u prahu pomešan sa usitnjenim C vanilin šećerom.
Služiti kada budu potpuno hladni.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Možete koristiti i druge džemove, ali od šljiva je kiselkastog ukusa te razbije slatkoću i otužnost salčića.