C Slatka tradicija

Sastojci
Testo:
350 g brašna
100 ml belog vina
1 kašičica masti
1 jaje
malo soli
1 limun (rendana korica)
Za premazivanje testa:
250 g mlevenog sala
3 velike kašike brašna (uzeti od 350 g)
1 kašika sirćeta
Fil:
džem po želji
150 g C šećera u prahu (za posipanje)
1 kesica C vanilin šećera

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Slađini recepti

Salčići

Tradicionalni recept kojem se uvek rado vraćam, jer je jedinstven.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 komada
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U vangli za mešenje staviti brašno i malo soli pa i sve ostalo. Zamesiti dobro testo da bude glatko (da se ne lepi za ruke).

Testo ostaviti 2-3 sata da odstoji u frizideru.

Zatim razviti koru što tanje. Razvijenu koru premazati polovinom pripremljenog sala (salo treba izmešati sa brašnom) pa uviti testo u rolat. Rolat malo spljeskati i preklopiti.

Testo ostaviti 15 minuta da odstoji. Zatim sve isto ponoviti, razviti koru, premazati salom i uviti u rolat, spljeskati malo rolat pa ga preklopiti, ponovo da odstoji 15 minuta.

Posle tog vremena razviti koru 1/2cm i iseći na željene parčiće i filovati džemom i preklopiti.

Poređati u pleh. Testo neka odstoji 30 min.

Peći na 200 C oko 20 minuta.

Ispečene salčiće posuti prah šećerom koji ste prethodno pomešali sa C vanillin šećerom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata