C Slatka tradicija

Sastojci
Za testo:
450 g brašna
300 ml kisele vode
4 žumanca
sok od jednog limuna
Za premaz:
400 g svinjskog sala
150 g brašna
džem od šljive ili po želji
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Salčići

Recept je pravi starinski, još iz vremena moje bake.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Sve sastojke za testo dobro sjediniti i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji desetak minuta.

Za to vreme mikserom dobro sjediniti salo i brašno, zatim oklagijom razvući testo, na radnoj površini debljine oko pola cm, pa premazati smesom od sala i brašna.

Nakon toga testo preklopiti sa sve četiri strane i ostaviti da odstoji 1 čas na hladnom.

Postupak ponoviti još dva puta, nakon trećeg puta, razvući testo, seći na kajševe, stavljati džem, preklopiti i peći.

Pečene posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Testo sva tri puta preklapati isto, ako prvi put preklopite prvo levu pa desnu stranu, tako uraditi i sledeća dva puta. Tako se lepše pri pečenju razlistaju.