Početna > Recepti > Recepti za kolače > Salčići
Sastojci
Za testo:
450 g brašna
300 ml kisele vode
4 žumanca
sok od jednog limuna
Za premaz:
400 g svinjskog sala
150 g brašna
džem od šljive ili po želji
C šećer u prahu za posipanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Sve sastojke za testo dobro sjediniti i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji desetak minuta.
Za to vreme mikserom dobro sjediniti salo i brašno, zatim oklagijom razvući testo, na radnoj površini debljine oko pola cm, pa premazati smesom od sala i brašna.
Nakon toga testo preklopiti sa sve četiri strane i ostaviti da odstoji 1 čas na hladnom.
Postupak ponoviti još dva puta, nakon trećeg puta, razvući testo, seći na kajševe, stavljati džem, preklopiti i peći.
Pečene posuti C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Testo sva tri puta preklapati isto, ako prvi put preklopite prvo levu pa desnu stranu, tako uraditi i sledeća dva puta. Tako se lepše pri pečenju razlistaju.