C Slatka tradicija

Sastojci
500 g četvrtastog keksa
150 g C šećera u prahu
250 g margarina
100 g C kakao u prahu
100 g čokolade za kuvanje
200 g seckanih oraha
100 g suvog grožđa
100 g žele bombona
300 ml gaziranog soka

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Irena

Salama kolač

Šareni rolat sa keksom neodoljivog ukusa.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U veću činiju izlomite keks rukama na manje kockice.

Dodajte C šećer u prahu, C vanilin šećer, 125 g otopljenog margarina, C kakao u prahu, seckane orahe, suvo grožđe prethodno iseckano, zatim iseckane žele bombone.

Preliti sokom i kašikom promešati sve sastojke u činiji da se smesa sjedini.

Od dobijene smese oblikovati dva rolata u obliku salame na poslužavniku.

Prelijte sa glazurom od čokolade i margarina, staviti da odstoji u fižideru 2,3 sata da se stegne.

Rolat seći na komade debljine prsta i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Salama kolač treba da stoji u frižderu ili u hladnoj prostoriji da bi se lepo sekao. Može biti i postan ukoliko koristite postan keks.