C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jajeta
100 g šećera
60 g čokolade za kuvanje
60 g maslaca
60 g brašna
1 kašičica C Kakao praha
Za premazivanje:
džem od kajsije
Za glazuru:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulje

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Saher kocke

Veoma ukusan kolač koji se brzo priprema.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Mikserom umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam. Dodati žumanca, omekšali maslac (sobne temperature), dodati otopljenu i prohlađenu čookladu za kuvanje i izmiksati.

Mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa C kakaom i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.

Smesu uliti u pleh srednjih dimenzija obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne, prekriti je čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se ohladi.

Hladnu koru iseći na tri jednake trake i svaku premazati džemom od kajsije i poređati jednu na drugu.

Ostaviti da se stegne, pa kolač iseći na kocke željene veličine.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti je u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari. Glazurom preliti kocke.

Ostaviti da se glazura stegne, pa kolač servirati i poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Spoj čokolade i džema od kajsije kolaču daju neodoljiv ukus.