C Slatka tradicija

Sastojci
Za smesu:
4 jajeta
100 g šećera
60 g čokolade za kuvanje
60 g brašna
1 kašičica C kakaoa
60 g maslaca
Za premazivanje:
džem od kajsija
Za glazuru:
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulja

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Saher kocke

Jedan od naših omiljenih kolača.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 6
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mikserom umutitu belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati žumanca, otopljenu čokoladu, omekšali maslac sobne temperature i dobro umutiti mikserom.

Mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa C kakaoom i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojvi sjedinili.

Smesu uliti u kalup srednjih dimenzija obložen pek-papirom.

Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, pa iseći na tri trake.

Svaku traku premazati džemom od kajsija i poređati jednu preko druge.

Ostaviti u frižider da se stegne. Seći na kocke.

Za glazuru:
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice, staviti u šerpu, dodati ulje i otopiti na pari.

Glazurom preliti kocke, ostaviti da se glazura stegne, pa kolač poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata