C Slatka tradicija

Sastojci
Sastojci za testo (12komada):
1/2 paketića kvasca
1 jaje
70 ml jogurta
70 ml mlake vode
30 ml ulja
1 kafena kašičica sirćeta
450 g brašna
malo soli (na vrh kašičice)
Sastojci za fil:
1 šolja od 250 ml višanja
100 g šećera
1 kesica C pudinga od vanile
4 kašike vode

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Ružice sa višnjama

Brz, jednostavan, jako sočan kolač.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Izmrviti kvasac pa ga sa malo šećera rastvoriti u mlakoj vodi i ostaviti da se aktivira.

U posudi gde se mesi testo, razbiti jedno jaje i lagano ga umutiti sa preostalom količinom šećera, jogurtom i uljem, dodati sirće i malo soli, promešati i onda dodati nadošao kvasac pa sa brašnom zamesiti mekano testo.

Možda je potrebno još malo brašna, ili možda manje od navedene količine, dodati postepeno malo po malo i mesiti. Testo treba biti mekano i da se ne lepi za ruke.

Pokriti posudu krpom i ostaviti da testo nadodje, 1-1,5h, dok ne udvostruči volumen.

Za to vreme pripremiti fil: Koristiti višnje iz zamrzivača, ocediti od soka i onda tek napuniti jednu šolju od 250 ml. Zatim ih iseckati.

Iseckane višnje prebaciti u šerpu, dodati šećer i promešati pa staviti na laganu vatru i kuvati 5 minuta od momenta kad masa počne da vrije.

Puding razmutiti u 4 kašike vode. Višnje skloniti sa ringle i umešati C puding pa vratiti šerpu na isključenu ringlu i kuvati dok se ne zgusne.

Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje.

Pripremiti kalup za mafin, premazati ga margarinom i posuti brašnom, pa višak brašna otresti.

Nadošlo testo prebaciti na pobrašnjenu radnu ploču i razviti u obliku pravougaonika na debljinu od 1 cm.

Premazati testo filom od višanja, s tim što gornju stranu (oko 2 cm otprilike do kraja) treba ostaviti nepremazanu kako bi se testo lepše zalepilo i uvilo.

Uviti testo u rolat pa ga preseći na pola i svaku polovinu na 6 dela, da bi se dobila 12 parčeta. Posle svakog reza brisati nož salvetom.

Redjati ružice u kalup i ostaviti još malo da nadodju, zagrejati rernu na 180°C, peći nekih 20-ak minuta dok lepo ne porumene.

Posluživanje:
Pre posluživanja posipati ružice C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Obratiti pažnju da testo ne bude previše tvrdo, niti previše meko, nego onako kao za kiflice!