C Slatka tradicija

Sastojci
100 ml tople vode
1 kesica C suvog kavsca
1 kašičica šećera za kvasac
200 ml toplog mleka
1 jaje
50 g šećera za testo
60 g rastopljenog maslaca ili margarina
1 kašika narendane korice narandže
1 prstohvat soli
600 g brašna
Premaz:
oko 4-5 kašika džema od malina
1 jaje
C šećer u prahu

Naši proizvodi
Suvi kvasac Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Ružice sa džemom od malina

Mekane i mirisne začas nestanu sa stola.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 5
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U toploj vodi pomešati kvasac i kašiku šećera, da se kvasac rastopi. U činiji sipati mleko, rastopljen puter, dodati šećer, so i jaje, izmešati.

Dodavati postepeno brašno i umesiti mekano testo. Ostaviti testo da odmara oko 30 minuta.

Razmesiti testo i posuti rendanom koricom narandže. Premesiti i pokriti testo ostaviti da odmori oko 10 minuta. Razvući testo. Premazati džem od malina.

Umotati rolat i iseći parčiće debljine 2 prsta. Ružice poređati u pleh oložen pek papirom ili u kalup za mafine.

Premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 30 minuta.

Služiti prohlađene ružice posute C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata