C Slatka tradicija

Sastojci
200 g svinjske masti
100 ml mleka
20 g svežeg kvasca
1 jaje
1 žumance
1 kašičica šećera
1 kesica C vanilin šećera
oko 700 g brašna
Za fil:
150 g šećera
150 g mlevenih oraha
1 belanac
C šećer u prahu za posipanje

Naši proizvodi
Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Ružice

Ovo je jedan prastari kolačić koji se topi u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

U mlako mleko otopiti sveži kvasac sa kašičicom šećera i ostaviti ga da nadođe.

Mast umutiti viljuškom, dodati C vanilin šećer, dodati jaje i jedno žumance.

Sve lepo sjediniti, zatim dodati mleko i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije glatko i meko testo.

Prekriti vanglu i ostaviti testo da odstoji oko 45 minuta.

Za to vreme pripremiti fil na sledeći način:

Umutiti penasto belanac, dodati šećer, mlevene orahe i sve lepo pomešati.

Otkidati kuglice veličine manje loptice od testa, oblikovati kuglicu, rastanjiti je dlanovima u veći krug i na sredini tog kruga staviti po kašičicu fila.

Krajeve spojiti tako da ih zgužvate na vrhu i napraviti kao malu vrećicu.

Tako dobijene ružice stavljati u pleh na papir za pečenje, ostaviti ih da odstoje oko pola sata.

Zagrejati rernu i peći ih na 200 stepeni oko pola sata (čim porumene staviti foliju odgore da ne izgore).

Ispečene i prohlađene ružice uvaljati u C šećer u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ovakve ružice možete puniti pekmezom, višnjama iz kompota, jabukama, makom...