C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
250 g pavlaka
250 g šećera
100 ml ulja
360 g brašna
1 kg jabuka
500 g očišćene višnje
C prašak za pecivo
2 C vanilina šećera

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Ruski Pirog sa jabukama i višnjama

Pirog je vrlo ukusan brz i lak za prirpremu, deca ga obožavaju.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja, dodati pavlaku, ulje i šećer, polako izmešati, zatim dodati brašno i prašak za pecivo C.

Sipati u okrugli pleh. Iseći jabuke na listiće i poređati u tri kruga preko testa takođe i višnje možete tako složiti.

Ako želimo da dobijemo dva kolača, može se na pola staviti višnje pola jabuke.

Peći na 200 stepeni 20 min.

Izvaditi iz rerne i posuti C šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Prašak za pecivo uvek pre pripreme umešati u brašno pa sjediniti sa smesom. I C prah šećer posuti na vreo kolač da bi jabuke i višnje bile sladje.