Početna > Recepti > Recepti za kolače > Ruski Pirog sa jabukama i višnjama
Sastojci
4 jaja
250 g pavlaka
250 g šećera
100 ml ulja
360 g brašna
1 kg jabuka
500 g očišćene višnje
C prašak za pecivo
2 C vanilina šećera
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti jaja, dodati pavlaku, ulje i šećer, polako izmešati, zatim dodati brašno i prašak za pecivo C.
Sipati u okrugli pleh. Iseći jabuke na listiće i poređati u tri kruga preko testa takođe i višnje možete tako složiti.
Ako želimo da dobijemo dva kolača, može se na pola staviti višnje pola jabuke.
Peći na 200 stepeni 20 min.
Izvaditi iz rerne i posuti C šećerom u prahu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Prašak za pecivo uvek pre pripreme umešati u brašno pa sjediniti sa smesom. I C prah šećer posuti na vreo kolač da bi jabuke i višnje bile sladje.