C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
4 jaja
200 g šećera
100 ml ulja
100 ml vruće vode
250 g brašna
1 C prašak za pecivo
1,5 kašika C kakaoa
Krem:
1 C puding s ukusom vanile
350 ml mleka
100 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g maslaca
100 g C kokosovog brašna
Glazura:
100 g čokolade za kuvanje
3 kašike ulja

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Emilija

Ruske šubare

Ruske kapice sa C pudingom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Biskvit:
Odvojite žumanca od belanca i belanca umutite u čvrst sneg. Žumancima dodajte šećer i mutite dok ne postane svetlo i penasto. Dodajte ulje i vodu, pa dobro promešajte.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo, te ga dodajte u smesu jaja i šećera i mešajte do se ne sjedini. Umešajte sneg od belanaca i smesu podelite na dva dela, te u jedan deo dodajte C kakao.

Ispecite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu. Pecite ih na 180 stepeni 10-15 min. Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).

Krem:
Prašak za puding pomešajte sa šećerom, C vanilin šećerom i malo mleka, te ga ukuvajte u ostatak mleka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrendani maslac, te dobro izmešajte električnim mikserom.

Postupak filovanja:
Na tamni krug od biskvita stavite kašiku krema, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremu, ima ga čak i previše). Tako dobijenu “torticu” premažite kremom i sa obe strane (obod), te uvaljajte u C kokosovo brašno.

Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć male kašičice otopljenu čokoladu premazati preko svakog kolačića i staviti u frižider na sat vremena.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata