C Slatka tradicija

Sastojci
Za patišpanj:
8 jaja
10 kašika C šećera
10 kašika brašna
4 kašika vode
3 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
Za fil:
500 ml mleka
6 kašika C čvrstina
1 C vanilin šećer
200 g C šećera
250 g margarina
Za glazuru:
2 kašike ulja
5 kašika mleka
100 g čokolade
Za valjanje:
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Ruske šubare

Brzo se pravi, a još brže nestane!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 šubara
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Patišpanj:
Dobro umutiti belanca sa šećerom. Mutiti dok se šećer ne istopi. Zatim dodati jedno po jedno žumace i 4 kašike vode dodaj postepeno. Potom dodati brašno promešano sa C kakaom i C praškom za pecivo. To mutiti varjačom, a ne mikserom, da bi smesa ostala vazdušasta. Peći koru u najvećem plehu obloženim papirom za pečenje.

Krem:
U 200 ml mleka umutiti C čvrstin, a ostatak mleka sa šećerom i vanil šećerom staviti da se kuva. Kada mleko prokuva sipati čvrstin i skuvati fil. Kuvani fil prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil dodati margarin i dobro izraditi.

Glazura:
Ulje, mleko i čokoladu staviti na laganu vatru da se istopi. Kada se lepo sve sjedini glazura je gotova.

Uzeti patišpanj i čašom vaditi krugove. Između staviti fil kao i sa strane, potom urolati šubaricu u kokos i odozgo staviti glazuru.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata