C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
4 jaja
200 g šećera
4 kašike tople vode
1 C prašak za pecivo
7 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
Za fil:
400 ml mleka
4 kašike brašna
200 g šećera
200 g margarina
Ostalo:
200 g C kokosovog brašna
3 kesice mini jafa keksa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marija

Ruske kape sa jafom

Ukusan i kremast

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 50
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, a zatim dodajte vodu i posebno pomešano brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Umućenu smesu sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.

Kada se ohladi kora malom čašom vadite krugove.

Fil:
Stavite 200 ml mleka da provri, a u preostalih 200 ml umutite brašno i šećer. Kada mleko provri, dodajte ovu smesu u njega i kuvajte uz neprestano mešanje da ne zagori.

Kada provri, fil ostavite ga da se ohladi. U ohlađen fil umutite margarin.

Na svaki krug nanesite deblji sloj fila, odozgo stavite jafa keks i uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok se ne potroši sav materijal.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata