C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
14 kašika šećera
10 kašika vruće vode
14 kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Fil:
600 ml mleka
10 kašika šećera
6 kašika brašno
2-3 C vanilin šećera
1 margarin

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Ruske kape

Preukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20 ruskih kapa
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
4 jaja - posebno umutitu belance, posebno žumance, 14 kašika šećera, 10 kašika vruće vode, 14 kašika brašna, 1 kašika C kakao, 1 kesica C praška za pecivo.

Sve to umutiti u žumanca i na kraju sjediniti sa belancima i peći koru.

Kada se kora prohladi seći je čašom i svaki krug preseći. Zatim filovati.

Fil:
600 ml mleka, 10 kašika šećera, 6 kašika brašno, 2-3 C vanilin šećera. Kada se ohladi dodati jedan margarin.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata