C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
13 kašika šećera
100 g brašna
5 kašika vode
1 C prašak za pecivo
3 kašike C kakaoa
Fil:
500 ml mleka
2 kašike šećera
5 prepunih kašika brašna
1 C vanilin šećer
7 kašika C šećera u prahu
malo limunovog soka
250 g margarina
Za glazuru:
50 g čokolade za kuvanje
50 ml slatke pavlake
100 g C kokosa

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Ruske kape

Brz jednostavan i lep.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanca. Umutiti belanac, dodati šećer, pa mutiti dok se ne napravi čvrsti šam. U to dodati žumance i mutiti mikserom.

Sipati jednu po jednu 5 kašika vode i mutiti. Na kraju dodati brašno i C prašak za pecivo, pa smanjiti mikser na najmanju brzinu i lagano izmešati da nema grudvice.

Dodati u to C kakao i varjačom sjediniti, pa izliti u pleh papirom obložen i peći na 200 C.

Pečenu koru ostaviti da se ohladi. Kada bude hladna, skinuti papir i vaditi kugle časom ili modlom.

Od onih 500 ml mleka odvojiti 150 ml pa u tome razmutiti brašno da ne bude grudvica i da se dobije izjednačena masa. Ja to radim mikserom.

Preostalo mleko staviti da se kuva sa C vanilin šećerom i 2 kašike šećera. Kada mleko počinje da vri uliti kašicu od brašna i mleka i skuvajte kao puding. Masa treba da bude baš gusta.

Pomalo podseća na testo. Kad se fil ohladi dodati margarin sobne teperature, malo limunovog soka i 7 kašika C šećera u prahu. Mutite mikserom sve dok se ne sjedini i dok ne nestanu grudvice.

Uzmite jedan krug koji ste prethodno isekli iz kore, na njega stavljajte punu kašičicu fila, preklopite drugim krugom i nožem namažite filom okolo. Nakon toga stranice uvaljajte u C kokos.

Postupak ponavljate dok sve ne utrošite materijal. Kada sve napravite u manju šerpicu staviti slatku pavlaku i izlomljenu čokoladu, lagano mešajte dok se čokolada ne istopi.

Zatim ostaviti čokoladu da se ohladi, a zatim na svaku kapu stavljati jednu kašičicu glazure i lepo radporediti da se napravi krug.

Ostaviti kolače i frižideru da se stegnu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Najbolje služiti ohlađene.