C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 jaja
200 g šećera
12 kašika mleka
3 šolje ulja
3 kašike C kakaoa
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
Krem:
1/2 l mleka
6 kašika brašna
12 kašika šećera
250 g margarina
150 g C šećera u prahu
200 g C kokosa
150 g čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Ruske kape

Veoma sočan i mekan kolač pogodan za vaše slavske trpeze.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 35 kolača
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Penasto umutiti belanca, pa u to dodati žumanca i 200 g šećera.

U dobro umućenu smesu dodati mleko, ulje, brašno, C kakao i 1 C prašak za pecivo, dobro izmešati.

Pleh obložiti pek papirom i peći na 200 stepeni 20-tak minuta.

Kad se kolač ohladi okruglim kalupom vaditi kolače.

Fil:
1/2 l mleka, dodati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu skuvati na pari.

Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina sa C šećerom u prahu.

Ovim kremom premazati kolač i spajati kao vanilice, premazati i sa strane, pa uvaljati u C kokos.

Po vrhu kolača staviti glazuru od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata