C Slatka tradicija

Sastojci
Za piškotu:
4 jaja
prstohvat soli
200 g C šećera u prahu
8 kašika vode
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakao praha
50 ml mleka (kada se ispeče piškota)
Za fil:
600 ml mleka
5 kašika brašna
1 C puding sa ukusom vanilina
1 C vanilin šećer
10 kašika šećera
150 g margarina za kolače
Dodatno:
100 g crne čokolade
50 g margarina
100 g C kokosovog brašna

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Kokosovo brašno

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana

Ruske kape

Provereni recept za tradicionalni kolač šubare.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 40 kolačića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Penasto umutili belanca i prstohvat soli. Posebno mutiti žumanca, šećer u prahu i vodu.

Prosejati brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodavati u smesu od žumanaca postepeno. Dodati belanca i lagano sjediniti smesu. Peći na 180°C, 20 min.

Piškotu poprskati sa malo mleka (oko 50ml), te okruglim kalupom seći i vaditi krugove.

Za fil 100 ml mleka pomešati sa brašnom, pudingom, šećerom i vanilin šećerom. Ukuvati dobijenu smesu u 500 ml mleka.

U vruć fil umešati 150 g margarina, te ostaviti da se ohladi. Za to vreme otopiti crnu čokoladu i 50 g margarina.

Dobijene krugove piškote seći na pola (horizontalno, tako da se dobiju 2 tanja kružića), filovati ih i premazati filom po obodu.

Uvaljati u kokos, te premazati otopljenom crnom čokoladom od gore.

Šubarice se mogu jesti odmah.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata