Početna > Recepti > Recepti za kolače > Ruske kape
Sastojci
Za piškotu:
4 jaja
prstohvat soli
200 g C šećera u prahu
8 kašika vode
200 g brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakao praha
50 ml mleka (kada se ispeče piškota)
Za fil:
600 ml mleka
5 kašika brašna
1 C puding sa ukusom vanilina
1 C vanilin šećer
10 kašika šećera
150 g margarina za kolače
Dodatno:
100 g crne čokolade
50 g margarina
100 g C kokosovog brašna
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač food blog Miss Tatjana
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: oko 40 kolačića
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Penasto umutili belanca i prstohvat soli. Posebno mutiti žumanca, šećer u prahu i vodu.
Prosejati brašno, prašak za pecivo i kakao, te dodavati u smesu od žumanaca postepeno. Dodati belanca i lagano sjediniti smesu. Peći na 180°C, 20 min.
Piškotu poprskati sa malo mleka (oko 50ml), te okruglim kalupom seći i vaditi krugove.
Za fil 100 ml mleka pomešati sa brašnom, pudingom, šećerom i vanilin šećerom. Ukuvati dobijenu smesu u 500 ml mleka.
U vruć fil umešati 150 g margarina, te ostaviti da se ohladi. Za to vreme otopiti crnu čokoladu i 50 g margarina.
Dobijene krugove piškote seći na pola (horizontalno, tako da se dobiju 2 tanja kružića), filovati ih i premazati filom po obodu.
Uvaljati u kokos, te premazati otopljenom crnom čokoladom od gore.
Šubarice se mogu jesti odmah.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs